Bæredygtighed

Den Rytmiske Højskole

Bæredygtighed på DRH

Vi er en højskole med stærkt fokus på rytmisk musik,  kombineret med “et godt liv”. Og hvad er så det?

Vi mener det handler om fællesskaber, hvor alle kommer til orde, og kan udfolde sig indenfor rammer, der er både frie og rummelige nok til alle, og som tager hensyn til alle – noget der jo indskrænker vor individuelle frihed for at give plads til andre.

For os er en af rammerne bæredygtighed.
Vi mener at vi bliver nødt til at gøre noget for at vi ikke smadrer planeten, og vi mener at det skal gøres på alle niveauer – også det personlige. 
Vi skal lære at gøre ting bedre og med mindre ressourceforbrug. 
Det kræver at vi øver os og lærer af vore og andres erfaringer.

Derfor denne side!

 

Vision for et bæredygtigt DRH

Vi ønsker at vi og vore elever er med til at sætte offentlig dagsorden, lave inspirerende projekter, bleve bedre til at “opføre os miljø-.ordentligt” på en måde der giver bedre og stærkere fællesskaber – lokalt, nationalt og globalt.

 

“Bæredygtighed er ikke bare et ord – det er en væren

At tænke

Der er rigtig megen viden rundt omkring.

Vi ønsker at bruge den, og applikere den.

Det vi lige nu er rigtig optagede af, er hvordan man kan gøre mindre med jorden for at få en bedre balance. Vi ved at det er en vej at gå, ikke den eneste, men vi tror det er en god vej at chekke ud.

Derfor har NJ været på permakultur-kursus i nordnorge. 

Læs meget mere om permakultur og hvordan vi agerer i det rum på siden – permakultur.

At gøre

Handling gir forvandling!

Hvis ikke vi alle sammen gør noget sker der ingenting. Det er let at skylde skylden på alle mulige andre, andre der sviner meget mere end vi selv gør. Men det hjælper ikke noget. Gør noget selv – og prøv at få ændret det politiske klima så “de store” bliver tvunget til at gøre noget. Mærkning, skatter og afgifter har vist sig gode værktøjer – men måske er der andre og endnu bedre. Kan vi aktivere hinanden, lave inkøbsfællesskaber der køber lokale varer så “de store” bliver nødt til at decentralisere for at være med – og give information om deres – nu ordentlige – varer.

Det er op til dig at gøre noget. 

SKOV & STRAND
OMKRING SKOLEN

Der er ret lækkert rundt omkring os. Vi har skov og strand tæt på, og Odsherred er kendt for sit fantastiske lys.
Vi har selvfølgelig flere solskinstimer end andre steder i Danmark, og i det hele taget er her rart.

 

 

Læs mere om området

PERSONALET

Der er 10 fastansatte lærere, hvoraf 9 er professionelle musikere, som du møder hele tiden – også om aftenen når de har “vagt”.
Vi har over 10 faste timelærere som du ser i undervisningen, og endnu flere undervisere og musikere vi tager ind efter behov.
Vore undervisere er dog ikke bare profesionelle – de brænder både for deres fag, og for alt muligt andet. Bliv derfor ikke overrasket når en lærer der er professionel musiker snakker om, og underviser i eksistentielle, politiske og praktiske fag. Vi er engagerede mennesker der lever efter at der også skal bredde til et menneskeliv.
Det gælder også “det praktiske” personale. I køkkenet og hos pedellerne finder du dygtige og lidenskabelige mennsker det godt kan betale sig at tage en snak med. 

Her kan du læse mere om personalet.

FAGENE

Du vælger et liniefag inden du starter – de er 
elektronisk musik, sangskrivning og produktion, lydproduktion, musik i band, kroppen i musikken og urban.

Derudover vælger du bifag og valgfag,  og får en del fællesfag. 

LYDPRODUKTION 

LINIEFAG

….RETTES … er til dig der brænder for at mestre den tekniske side af musikproduktion i lydstudiet og til live koncerter – i stor skala. 
Vi arbejder i skolens store lydstudier. Her lærer du kunsten at indspille, mixe og lave mastering af musikprojekterne. Du kommer til at arbejde i Protools, der er industristandard, men også med “klassisk” lydteknik – med analog mixerpult og 24-spors båndoptager. I den kreative rolle som musikproducent kommer du til at lede processen, når de mange bands og sangskrivere løbende arbejder i studiet. Det kan også være dine egne projekter du arbejder med. På Lydproduktion får du også undervisning i PA-livelyd, så du kan producere lyden ved koncerter på skolen og på Turné. 
Undervisningen på Lydproduktion er tilrettelagt med fokus på at praktisere, men du vil også komme til at beskæftige dig med vigtige teoretiske emner, fx. mikrofonteknik, brugen af outboard, mixerpultens opbygning, akustik og spektralgehør.

 

 

Læs mere om lydproduktion

ELEKTRONISK MUSIK – LINIE

Er for dig der ikke kan holde nallerne væk fra filteret på en synthesizer og elsker at grave samples frem fra vindens susen til køllens møde med stortrommens skind. Du vil blive taget med på en rejse gennem den elektroniske musiks afkroge og lære at forstå hvorfor nutidens produktioner lyder som de lyder.

Du kommer til at lære Ableton Live at kende fra bunden.

Programmet som er de fleste elektroniske musikers go-to værktøjskasse, hvadenten det handler om sounddesign, produktion eller live performance.

Du vil møde et stærkt hold af professionelle musikere i lærerteamet og efter behov hiver vi folk ind udefra, så du bliver den elektroniske musiker både med laptoppen på knæene og på scenen du gerne vil være.

Læs mere om elektronisk musik

MUSIK I BAND

ret!!!! ….  der alle er aktive på live-musik scenen. Du kan enten ønske at være på et hold, som har vægten på sangskrivning og komposition eller ønske at være på et hold, hvor man tager udgangspunkt i cover numre. Begge steder er vægten lagt på at arbejde kreativt og skabende med musik. 

Vi arbejder med dine og bandets kompetencer og møder jer med udfordringer på jeres potentialer. Vi arbejder også med bandets dynamik og udtryk, samt bandlyd, time, kor, rytmegruppe, aflytning og improvisation. Vi har fokus på det sociale og den udfordring, det kan være at udvikle et fællesskab. At lytte til hinanden er på flere planer en forudsætning for at skabe en god stemning, så musikken kan gro. 

På Bandlinjen er der derudover Instrument/Vocal workshops samt soloundervisning, så du kan udvikle dit spil eller din sang. Her har du bl.a. mulighed for at arbejde med repertoiret på holdet. Sammenspil på Bandlinjen kulminerer med en afslutningskoncert. 

 

Læs mere om musik i band

SANGSKRIVNING OG PRODUKTION

Er for dig som ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange.
Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit fokus så du arbejder ekstra meget med sangskrivning, lyrik og komposition, avancerede produktionsaspekter og nørde ekstra med programmer Logic Pro og Abeleton, lydstudiearbejde, PA, eller med elektronisk musik. 
Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden, skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere der måske har en anden “vinkel”. Der er mulighed for at sætte forskelligt fokus gennemtilvalg og specialisering.
 
Læs mere om SP

URBAN

I efteråret 2020 starter vi en ny linie med fokus på URBAN. 

Vi arbejder med dine og bandets kompetencer og møder jer med udfordringer på jeres potentialer. Vi arbejder også med bandets dynamik og udtryk, samt bandlyd, time, kor, rytmegruppe, aflytning og improvisation. Vi har fokus på det sociale og den udfordring, det kan være at udvikle et fællesskab. At lytte til hinanden er på flere planer en forudsætning for at skabe en god stemning, så musikken kan gro. 

På Bandlinjen er der derudover Instrument/Vocal workshops samt soloundervisning, så du kan udvikle dit spil eller din sang. Her har du bl.a. mulighed for at arbejde med repertoiret på holdet. Sammenspil på Bandlinjen kulminerer med en afslutningskoncert. 

 

Læs mere om urban

KROPPEN I MUSIKKEN

Du er interesseret i at arbejde med kroppen som instrument, og som værktøjskasse til din personlige udvikling.

I efteråret 2020 vil du komme til at arbejde sammen med lyrikere, musikere og lysmestre for at skabe et værk som I tager på turne med.

Du lander på en skole fuld af musik, og vil være med til at sætte kroppen på dagsordenen, og bære den ind i musik og kunstneriske udfoldelser.

Læs mere om kroppen i musikken

ANDRE FAG

Bifagene er næst efter liniefag det som fylder mest i skemaet. Derudover er der valgfag – en hyggelig fredag med et noget andet skema, og fællesfag som gerne skulle være med til at gøre dig “mere til dig”.

På siderne om liniefag finder du nederst alle andre fag i den nederste del af siden

Praktisk, kalender og sommerkurser

I menuen praktisk finder du alt om hvad et ophold koster, hvad der sker osv. På siden sommerkurser finder du alle sommerkurser.

Mange praktiske oplysninger vil være foldere der kan downloades.